På siden her finder du et overblik over de oplæg, som jeg oftest afholder på skoler og til konferencer m.m.

Nogle er klassikere, som jeg har holdt opdateret og været rundt med i mange år efterhånden. Andre er nye og kommet til, enten på grund af efterspørgsel eller fordi jeg fik en god ide.
Fælles for dem er, at de alle er testet på rigtige lærere, pædagoger og skoleledere.
Er det oplæg eller forløb?
Jeg er glad for, at du stiller det spørgsmål. Det giver mig nemlig mulighed for lige at uddybe en smule, inden du klikker videre.
Som udgangspunkt har alle nedenstående titler en basismodel, der fx kan bruges som inspiration til en pædagogisk eftermiddag. De kan også alle sammen udvides til pædagogiske dage eller længerevarende forløb.
Det afhænger selvfølgelig mest af jeres ambitionsniveau.
- Motiverende undervisning
Undersøgelser viser, at elevernes motivation er i bund. Det er heldigvis muligt at ændre, hvis man går en indsats. Tanken med oplægget er, at indsatsen skal være så tæt på praksis som muligt. Uden det kræver alt for meget af medarbejderne. - Sådan bruger I det digitale mere kreativt
På mange skoler er skærme og digitale læremidler en naturlig ting af hverdagen. Oplægget (eller forløbet) stiller skarpt på, hvordan I som skole kan kombinere det digitale med det kreative, så fokus bliver på skabende og motiverede elever og ikke selvrettende opgaver. - Feedback på lærernes arbejde
Feedback er en afgørende faktor, når vi vil udvikle os. Og i skolen er vi rigtigt gode til at give feedback til eleverne. Men er vi gode (og modige) nok til også at inddrage eleverne og få deres feedbak på den daglige undervisning? - Bliv klogere på livet som lærer*
Med udgangspunkt i resultaterne af Lærerundersøgelsen bliver vi sammen klogere på, hvordan livet er som skolelærer i Danmark. På godt og ondt. I en kombination af data fra undersøgelsen og medarbejdernes holdninger bliver vi bl.a. klogere på, hvordan vi så bedst kan hjælpe hinanden indenfor de rammer vi har.
*egner sig mest til et oplæg på 45-60 minutter. Indgår, efter aftale, som input i kortere form i de ovenstående oplæg og/eller forløb.
Et oplæg – fra behov til virkelighed
Nok er de ovenstående oplæg og forløb allerede testet en del gange, men det betyder ikke, at de udføres ens hver gang.
Nærmest tværtimod – for indholdet, formen, udfordringerne og løsningerne skal altid tilpasses og justeres fra skole til skole.
Den proces tager nogle gang tid, men det er altid tid, der er godt givet ud ift. at få et oplæg eller forløb til din skole, der passer til netop din skole.