Fra starten af var tanken, at jeg ville udgive artiklerne om Lærerundersøgelsen på min blog på Folkeskolen.
Hurtigt fik jeg også den idé, at jeg ville dele artiklerne via LinkedIn. På LinkedIn og Twitter har jeg også, hver gang jeg har omtalt undersøgelsen, brugt #lærerundersøgelsen.
Folkeskolen har også brugt Lærerundersøgelsen
Fagbladet Folkeskolen så også en værdi i undersøgelsen og har brugt den et par gange i forbindelse med artikler mm. i bladet.
Jeg har forsøgt at samle nogle af artiklerne herunder.
Da skærmdebatten rasede var det oplagt også at inddrage tallene fra undersøgelsen i deres dækningen af, hvor meget skærme fylder i skolen.
Ud over tallene, så fik jeg også lov til at udtale mig et smule:
Læsepædagogen – maj, 2024
Jeg må tilstå, at jeg blev begejstret, da Lis Pøhler fra Landsforeningen for Læsepædagoger spurgte Simon Skov Fougt og mig, om vi ikke ville skrive en artikel til deres blad.
Som en del af processen involverede vi tre lærere via LinkedIn, der sammen med Simons viden om PISA og PIRLS tilsat min data fra Lærerundersøgelsen var med til at skabe en i mine øjne rigtig fin artikel.
(gengives efter aftale med Lis Pøhler – hele bladet kan læses her).
Tilbage til overblikket.
Kan du mon bruge dataen?
Sidder du med et projekt, en artikel, en opgave på studiet eller andet, hvor du gerne vil bruge data fra Lærerundersøgelsen, så skal du være så velkommen.
Den oplagte løsning er at tage den data du skal bruge fra de artikler, der allerede er udgivet. Her finder du jo fx tal på, hvad der er lærernes største udfordringer.
Er der ikke de tal, som du leder efter – så tøv endelig ikke med at sende mig en mail (anders(a)uogf.dk), så vil jeg meget gerne hjælpe dig med den data, som du skal bruge (indenfor rimelighedens grænser).
Det samme gælder, hvis du fx er journalist og på jagt efter baggrundsviden om lærerlivet. Undersøgelsen er jo netop lavet med det formål, så tøv ikke med at række ud.
Mine krav, hvis du bruger dataen
Ja – der er skam krav.
Ikke nogle voldsomme. Jeg ønsker såmænd bare, at du husker at kreditere, hvor du har informationerne fra.
Og så må du meget gerne sende mig et link og/eller en kopi af det materiale, hvor du bruger Lærerundersøgelsen.